Policajac ubio dilera greškom u samoobrani pa zaplakao

Screenshot: Youtube

NA YOUTUBEU je objavljen video na kojem policajac iz američke države Montana plače nakon što je ubio nenaoružanog muškarca koji je navodno imao veće količine matamfetamina.

Policajac Grant Morrison zaustavio je automobil koji je vozio 38-godišnji Richard Ramirez i ubio ga je u incidentu koji je trajao 30 sekundi.

Ramirez, osumnjičen za dilanje droge, nije poslušao povike policajca da digne ruke u zrak. Viknuo mu je triput da se preda. Umjesto da je Ramirez digao ruke, s jednom je krenuo prema džepu. Policajac ga je na mjestu ubio.

Odmah nakon toga se slomio i počeo plakati. Sjeo je uz dvoje kolega koji su ga tješili. "Bio sam uvjeren da će izvaditi pištolj", rekao je.

Morisson je na suđenju, na kojem je prošli tjedan oslobođen odgovornosti uz objašnjenje da je ubio u samoobrani, rekao da nije želio riskirati.

"Želim gledati svog sina kako odrasta", objasnio je sudu, prenosi Daily Mail. Ramirez navodno ipak nije u džepu imao pištolj nego je želio maknuti drogu iz džepa.

Morrison je već jednom ubio dilera. U veljači 2013. pucao je u Jasona Jamesa Shawa koji je posegnuo za pištoljem kad ga je policajac upucao.

Daily Mail navodi da je Ramirezova obitelj nezadovoljna presudom i optužuje policiju za rasnu diskriminaciju budući je ubijeni Meksikanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.