Polančec do daljnjeg ne mora u zatvor

BIVŠI potpredsjednik Vlade Damir Polančec, osuđen na deset mjeseci zatvora zbog isplate pola milijuna kuna vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za nepotrebnu stručnu studiju, ipak neće u ponedjeljak završiti iza rešetaka.

Polančec je podnio zahtjev da mu se odlazak u zatvor odgodi zbog lošeg zdravlja, a njegov odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da ne mora u zatvor dok sudac ne donese odluku. Kad i ode, to će biti neka od kaznionica otvorenog tipa iz koje će ići na posao, ali i na slobodne vikende.

Podsjetimo, Vrhovni sud izrekao je u travnju ove godine pravomoćnu presudu u slučaju prema kojoj je Polančecu prvotna kazna sa 15 smanjena na 10 mjeseci zatvora, a Miletiću sa 12 na osam. Miletiću je potvrđena i dvogodišnja zabrana rada u odvjetništvu, kao i odluka kojom obojica moraju vratiti novac.

Olakotna okolnost koja je suce navela na smanjenje Polančecove kazne jest motiv zbog kojeg je prekršio zakon, a to je pokušaj rješavanja statusa radnika vukovarskog Borova srpske nacionalnosti. Miletiću je uzeto u obzir da je bio samo poticatelj te da mu je to prvi sukob sa zakonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.