Pokrenuta humanitarna akcija "Mali dom za velike ljude"

U HRVATSKOJ postoji samo jedan specijalizirani centar za pomoć osobama s autizmom! Prema registru u našoj zemlji 1.250 ljudi živi s tom bolešću, dok iz udruge Kišni čovjek, koja skrbi za autistične osobe, predviđaju kako se stvarna brojka kreće oko 8.000. Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija "Mali dom za velike ljude".

"Ovom humanitarnom akcijom želimo preurediti i urediti jedini životni prostor za osobe s autizmom iznad 21 godine. To je jedan stacionar, odnosno taj objekt je namjenski građen tamo negdje još '69. godine za dječji vrtić, a negdje '85. ili '86. je Centar za autizam dobio taj prostor", kaže Anita Dražetić iz udruge Kišni čovjek te dodaje kako je od tada do danas bilo nekoliko akcija kako bi se preuredio taj prostor, ali sve su one bile potpuno bezuspješne.

Prostor i dalje ne zadovoljava osnovne uvjete stanovanja. Za adaptiranje tisuću kvadrata prostora potrebno je prikupiti novčana sredstva u iznosu od milijun i pol kuna. "Uzalud smo čekali godinama da nas država podrži i da se izgradi novi Centar za autizam i novi prostor za život istih, međutim bezuspješno i mi smo onda odlučili uzeti stvar u svoje ruke", poručuje Dražetić.

Vrhunac ove humanitarne akcije će biti 27. veljače u Koncertnoj dvorani Dražen Petrović. Mjesec dana prije velikog humanitarnog koncerta bit će otvorena i telefonska linija za donacije, a novac donirati možete već sada preko žiro računa Udruge. Sve informacije nalaze se na web stranici www.kisni-covjek.hr.

Pokrovitelji ove humanitarne akcije su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Skupština Grada Zagreba. Ambasador akcije je Zlatan Zuhrić Zuhra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.