Pogodovanje u Makarskoj: SDP-ov gradonačelnik vijećniku Agende omogućio prenamjenu prostora!

Foto:makarska-post.com

MAKARSKU već neko vrijeme potresa prvorazredni politički skandal. SDP-ov gradonačelnik Tonči Bilić omogućio je, naime, prenamjenu gradskog prostora na rivi u najmu vijećnika Agende mladih demokrata Dade Prše. Tako Prša uz trgovinu odnedavno ima i objekt brze prehrane. HDZ, a i ne samo oni, uvjereni su da je za prenamjenu trebalo raspisati javni natječaj na kojem bi se utvrdilo nudi li itko više od Prše za ugostiteljsku djelatnost u gradskom prostoru.

Ožić Bebek: Trgovina utjecajem ili ucjena

Predsjednik HDZ-a i bivši makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek uvjeren je da gradonačelnik Bilić nije imao ovlasti sam odlučiti o prenamjeni gradskog prostora.

"Radi se ili o trgovini utjecajem gradonačelnika Bilića ili o ucjeni sa suprotne strane. Zbog prenamjene djelatnosti morao je ići natječaj", kaže Ožić Bebek, koji je pitanje o ovom poslu postavio i na sjednici Gradskog vijeća.

Vijećnik Prša: Konzervatori? Koji su to?

Osim što je otvorio pečenjarnicu, Prša je i na staro kameno zdanje montirao reklamu za svoj fast food, odmah ispod spomen ploče. Začudio se kada smo ga pitali je li mu trebala dozvola konzervatora.

"Koji su to? U Gradu su mi rekli da reklama može stati ako vlasnik kuće da dozvolu. Ako netko kaže da je treba skinuti, ja ću je baciti u more. I prije je bila tu reklama, samo za trgovinu", kaže Prša.

"Ma kakav natječaj"

On ne vidi ništa sporno u odluci gradonačelnika Bilića, a drži i da Ožić Bebek ima razloga za nezadovoljstvo.

"Radi mene je izgubio vlast pa je očekivano da sada radi probleme. Moram reći da se ne radi o prenamjeni, nego o proširenju djelatnosti. Uostalom, obrt je na moju suprugu, a ne na mene. Ne stoje te priče da mi je omogućeno otvaranje fast fooda da bih ja podržao gradonačelnika. Ja imam svoju glavu i podržat ću ono za što budem mislio da valja podržati. Ja ne znam kako Ožić Bebek misli da je trebao ići natječaj. Pa ja sam u taj prostor već uložio 20 tisuća eura, a novu opremu nabavio sam za 30 tisuća eura. Najam plaćam mjesečno 17.800 kuna, nadam se da će to ubuduće ipak biti nešto manje, jer ne otpada sav prostor za ugostiteljsku djelatnost. Ugovor o najmu sam prije dvije godine potpisao na rok od pet godina pa je evidentno kako je ta priča o natječaju ne drži vodu", kaže Prša.

"Ja i gradonačelnik stari smo prijatelji, igrali smo zajedno nogomet deset godina"

Potvrdio nam je kako je s gradonačelnikom stari prijatelj. "Igrali smo 10 godina nogomet u Zmaja", otkrio je makarski vijećnik, koji će nakon ovoga sasvim sigurno biti vjerna Bilićeva uzdanica u Gradskom vijeću.

Makarskom gradonačelniku put pokazao kolega iz Splita

Nešto slično kao i Damir Vidošević, splitski gradski vijećnik s Liste don Ivana Grubišića koji je angažiran u TPN-u Sportskom gradu pa je onda došao u jedinstvenu poziciju da na sjednici GV-a Splita svojim glasom podrži prijedlog (opet SDP-ovog) gradonačelnika Splita Ive Baldasar da se da suglasnost za sklapanje predstečajne nagodbe kojom bi ta tvrtka sa Spaladium arenom prešla u ruke Grada Splita, tj. gradonačelnika Baldasara.

Pisali smo već da ovaj slučaj istražuje policija, i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovine utjecajem. Nije Vidošević jedini, Baldasar je bio blagonaklon prema mnogima, uključujući i bivšu Kerumovu dogradonačelnicu Anđelku Visković koju je također angažirao dok je bila vijećnica.

Bilić: Nazovite kasnije i pozdravite Maju Miletu

Zanimalo nas je što gradonačelnik Makarske kaže na ove prozivke s ucjenom i trgovinom utjecajem. Baš smo se razočarali jer Bilić uopće nije bio spreman za razgovor.

"Nazovite me kasnije i pozdravite Maju Miletu", bio je vrlo kratak Bilić, koji se kasnije nije javljao.

Ne znamo što mu je ovo trebalo značiti i kakve veze s prenamjenom prostora i pogodovanjem vijećniku Prši ima poznata makarska zviždačica i predsjednica SU Makarska. Bilić je tako pokazao još jednu sličnost sa svojim stranačkim kolegom iz Splita. Ne samo da su skloni nagraditi one o kojima im ovisi vlast u gradu, nego i prema medijima imaju krajnje neprofesionalan pristup. Baldasar za Index uopće ne govori, a slično je odlučio napraviti i Bilić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.