Pobjednik Alke državi dužan 107 tisuća kuna poreza, u VAD-u ne vide nikakav problem

Foto: Porezna uprava

TROSTRUKI pobjednik sinjske Alke Ante Zorica dužan je državi 107 tisuća kuna poreza. Ime mu je objavljeno na Linićevoj listi srama. Većina duga odnosi se na neplaćene doprinose, više od 60 tisuća kuna, 36 tisuća kuna iznosi dug za porez i prirez, a nepunih 10 tisuća kuna Zorica duguje za PDV.

Predsjednik VAD-a: Za Antu nema sankcija

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić upoznao se sa situacijom nakon Indexovog upita. Ne vidi nikakav veći problem u dugu i kaže kako slavodobitnik Zorica neće snositi apsolutno nikakve sankcije.

"Nije to njegov dug, ali jest na njegovo ime. Ante je u kontaktu sa šeficom Porezne uprave u Sinju i taj dug će biti riješen, to je najvažnije. Zbog duga neće imati nikakvih problema, što se VAD-a tiče", komentirao je Jukić za Index.

Stric Zorica: Anti podmeću sitne duše

Pokušali smo danas nešto više doznati o tome kako je dug nastao, jer Ante radi kao konobar u obiteljskom restoranu Vreba i nije nositelj obrta.

Stric Ivan Zorica, bivši alajčauš, danas član Časnog suda VAD-a, iznenadio se kada smo ga pitali za dug.

"To Anti podmeću neke male sitne duše. Ne vjerujem da ima dug, a ako i dug postoji, sigurno će se vratiti. Moj sinovac Ante je tih i miran, sjajan momak i očito je da mu netko želi naštetiti kada se takve priče plasiraju u javnost", kaže stric Zorica.

Slavodobitnik o poreznom dugu: Radi se o ljubomori zavidnih pojedinaca

Evo što kaže slavodobitnik.

"To su zle duše i ljubomora zavidnih pojedinaca. Niski udarci. Ja sam konobar u restoranu i nisam nositelj obrta. To oko duga bi trebalo pitati mog oca Branka koji vodi poslovanje restorana. Ako i jesam dužan, platit ću. Pa znate i sami kakva je situacija danas i koliko ljudi ne radi. Radi se o starom dugu otprije tri godine za koji je zatražen reprogram", kazao nam je Ante Zorica.

Uvjeren je da se nikada ne bi raspravljalo o njegovom dugu državi da prije četiri dana nije po treći put osvojio Alku.

Otac Branko: Antin brat preuzeo je dug na sebe

Nije bilo druge. Na kraju smo razgovarali s ocem Brankom, koji nam je objasnio da je do duga došlo kada je Ante izašao iz zajedničke firme koju je imao s bratom Marijom.

"Ante je viši upravni referent i očekivao je jedan posao pa je dao otkaz u firmi i prijavio se na Zavod. Od tog posla na kraju nije bilo ništa. Prelazio je iz firme u firmu i onda se vjerojatno tu negdje dogodio taj dug. Njegov brat Marijo preuzeo je sve na sebe i on će podmiriti taj dug. Potrebno je svakako reći da nikakav dug neće biti izbjegnut, a mene žalosti što se ovakve priče plasiraju u javnost. Nekome smeta što je Ante uspješan alkar", kaže otac Branko.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.