Platit će narod: Premijer Republike Srpske u kafanu došao - helikopterom!

DA BAHATOST i rasipništvo političara ponekad zaista ne poznaju granice potvrdio je i jučerašnji primjer iz Bosne i Hercegovine, gdje je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombića u kafanu nedaleko od Banje Luke došao ni manje ni više nego - helikopterom.

U trenucima kada se većina običnih građana BiH svim snagama bori za puko preživljavanje, Džombić je pokazao neviđeni nedostatak osjećaja za mjeru i spremnost da bez ikakvih skrupula bespotrebno troši proračunska sredstva, koja dolaze upravo iz džepova siromašnih građana.

Kako piše Muški portal, "Gazela" kojom je Džombić došao na piće u kafanu pokraj Skender-Vakufa, i tamo ostao sat vremena, troši 180 litara kerozina po satu leta. Međutim, to je najmanja stavka kada su u pitanju troškovi ove letjelice. Procjenjuje se kako je sat vremena korištenja Gazele koštao 4000 konvertibilnih maraka.

Dok su iz pravca Travnika i Banje Luke u taj objekt dolazila službena vozila s upaljenim rotacijama, jedino je premijer Džombić stigao helikopterom, iako je bio udaljen svega sat vremena vožnje automobilom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.