Petra i Bruna Sanader odbile svjedočiti protiv oca!

Foto: Hina

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju Fimi media. Na klupu za svjedoke trebalesu sjesti Petra i Bruna Sanader. Sanaderove kćeri pojavile su se na sudu, ali su odbile svjedočiti protiv svog oca, pozivajući se na pravo da ne svjedoče protiv člana uže obitelji.

Sanaderove kćeri Petra i Bruna trebale su prvenstveno svjedočiti o okolnostima stjecanja očeve imovine nakon što je USKOK predložio da se bivšem premijeru te njegovoj užoj i široj obitelji oduzme imovina za koju ne mogu dokazati da su je zakonito stekli.

Bruna i Petra Sanader na sud su pozvane i jer su obuhvaćene tzv. prijedlogom za prošireno oduzimanje imovinske koristi, odnosno jer su im nakon pokretanja kaznenog postupka protiv njihova oca, osumnjičenog za korupciju, blokirani bankovni računi.

Na tri računa u Privrednoj, Zagrebačkoj i Raiffeisen banci glumici Petri Sanader blokirano je ukupno oko 58.000 eura, tisuću franaka i 39.600 dolara. No, kako je na sud došla iz Amerike, iako nije svjedočila, ima pravo na naknadu putnih troškova.

Njezina mlađa sestra, liječnica, u istim bankama ima ukupno nešto više od 34.000 eura, tisuću franaka i 925 dolara.


Sanaderova obrana na sudu je kazala da su Bruni Sanader blokirana i dva računa otvorena nakon pokretanja kaznenog postupka te je zatražila da se utvrdi o čemu je riječ. "Zaposlena je u bolnici u Vinogradskoj i mora imati račun, ali strahuje da bi i on mogao biti blokiran", kazala je odvjetnica Jadranka Sloković.

Predstavnica Uskoka kazala je da nema saznanja o tome, jer se ne radi o računima obuhvaćenima blokadom po zahtjevu tužiteljstva.

U ponedjeljak se na sudu zbog zdravstvenih razloga nije pojavio punac Ive Sanadera, Ivo Šarić. Sutkinja Ivana Čalić dostavljenu medicinsku dokumentaciju datiranu iz 2009. godine nazvala je lakrdijom te je od Sanaderove obrane zatražila da najkasnije do danas dostavi novu. U suprotnom, poručila je, svjedoke će dovesti policija.

"Punomoćnici se nalaže da najkasnije do srijede dostavite recentnu dokumentaciju u smislu onog što je rekao vještak. Dakle, trenutno stanje i u odnosu na Ivu Šarića i u odnosu na Ivu Sanader. Ako do srijede ne dostavite tu dokumentaciju, na raspravu 2. prosinca svjedoci će se dovesti po policiji", rekla je sutkinja Čalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.