Ovog vikenda Kinezi će na brutalan način pobiti desetke tisuća pasa

Screenshot: YouTube

OVOG vikenda u kineskom gradu Yulin održat će se tradicionalni ljetni festival koji slavi ljetni solsticij. Za razliku od svih drugih stanovnika svijeta, Kinezi ga slave konzumiranjem psećeg mesa. Za potrebe ove tragične manifestacije svake godine se ubijaju deseci tisuća pasa i mačaka, zbog čega bijesne borci za prava životinja diljem svijeta.

 



Pretučeni na smrt, živi skuhani ili pečeni

Tisuće pasa lutalica, ali i ukradenih pripadnika te životinjske vrste bit će pretučeni na smrt, a u nekim slučajevima živi skuhani i pečeni, kako bi se njihovo meso moglo pojesti za vrijeme trajanja festivala. Te jadne životinje umiru vrlo nasilnom smrću, a njihovi su posljednji trenuci na Zemlji prepuni boli i straha.

Organizacija Humane Society International već je nekoliko puta prokazala okrutnost Yulina i industrije psećeg mesa, piše Independent. Fotografije koje su sakupili su šokantne i degradirajuće za ljude koji toleriraju i ignoriraju patnju životinja.

Pseće meso zapravo nije dio kulinarske norme u Kini

Yulinski festival fokus je protesta u više od 50 kineskih gradova, a mnoge grupe i kampanje usmjerene su prema jednom cilju - ukidanju brutalnog festivala. Upravo oni dokazuju da jedenje psećeg mesa i okrutnost prema životinjama nisu dijelom kineske kulture. Pseće meso zapravo nije dio kulinarske norme u Kini, a velik dio populacije ljut je što se taj trend i dalje pokušava probiti.

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.