Otvorenje novog pristaništa u Luci Rijeka: Uloženo više od 30 milijuna eura

Foto: Press foto (I. Roman/AGCT)

OKONČANA je prva razvojna faza projekta proširenja kontejnerskog terminala Brajdica u Luci Rijeka te će danas biti svečano obilježen početak rada novog pristaništa terminala.

U sklopu projekta širenja terminala Brajdica, sagrađeno je 320 metara novog pristaništa te je udvostručen skladišni prostor, koje je tvrtka Adriatic Gate Container Terminal opremila s dvije Post - Panamax obalne dizalice velike nosivosti, šest kontejnerskih mostova za skladišni prostor i dva kontejnerska mosta za željeznicu, čime je terminal tehnološki dosegao najviši svjetski rang.

Tvrtka AGCT uložila je više od 30 milijuna eura u opremanje novog pristaništa i skladišnog prostora za kontejnere, izgrađenog od strane Lučke uprave Rijeka, kao dio Rijeka Gateway projekta, a korištenjem sredstava IBRD-a.

Izgradnjom i opremanjem novog područja znatno su povećani prometni kapaciteti luke i riječkog prometnog pravca te su stvoreni preduvjeti za značajan rast prometa i pozicioniranje Rijeke kao prve luke ticanja Europske unije na Jadranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.