"Ostvarite svoje snove": U Zagrebu se danas održava Sajam stipendija

U NACIONALNOJ sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu se danas održava 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude na kojem će osim Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture obrazovne programe predstaviti izlagači iz više od 30 institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije.

Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture jedan je od pokrovitelja Sajma na kojem će predstaviti Projekt stipendiranja studenata i učenika nautičkog, brodostrojarskog i ribarsko-nautičkog smjera koji uspješno provodi već 6. godinu za redom.

Osim u Zagrebu, Sajam će se održati i u četvrtak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a zemlja partner bit će Sjedinjene Američke Države, zemlja s preko 4.900 akreditiranih visokih učilišta te s najboljim sveučilištima na svijetu prema međunarodnim rang listama sveučilišta. Zainteresiranima će se na Sajmu predstaviti sve mogućnosti studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pod motom Ostvari svoj san, postani kapetan stipendira studente i učenike pomorce od 2006. godine s ciljem zaustavljanja trenda pada upisa na pomorske fakultete i škole. Za akademsku godinu 2012./13. u tijeku je provedba natječaja za dodjelu stipendija, a u ovom trenutku stipendiju prima oko 400 učenika i studenata koji se školuju za pomorska zvanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.