Optuženi za teško ubojstvo radnice mjenjačnice u Supetru: Ugušili je zbog 240 tisuća kuna

MARKO MAJIĆ i Neno Popić optuženi su za teško ubojstvo 35-godišnje Silvije Lučić, radnice mjenjačnice Abigo u Supetru.

Prvog dana prosinca prošle godine, Lučić je ugušena u svom stanu, no Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dvojicu ne goni radi okrutnog, već ubojstva iz koristoljublja. Majića i Popića terete da su ubili kako bi se domogli sefa sa 240 tisuća kuna! Ubojstvo nije okrutno, jer je Silvija brzo izgubila svijest i nije umirala u mukama.  

Optužnica ih tereti da su Silviju dočekali u stanu, napali je, vezali užetom oko nogu i ruku te joj ljepljivom trakom oblijepili glavu, nos i usta tako da nije mogla disati. Tako vezanu su je ostavili na krevetu.

Nisu daleko stigli s novcem

Dvojica s novcem nisu daleko stigla. Put Splita su krenuli odvojeno. Majića je na trajektu uhvatila panika. Vidjevši policiju kako ga čeka u splitskoj trajektnoj luci, sef je bacio u kantu za otpatke na trajektu. Uhvaćen je kada je došao pričekati svog partnera, koji se vratio u Split kasnijim trajektom. Policiji je Popić pao šaka narednog dana.

Majić je pljačku priznao. Tvrdi, međutim, da sa ubojstvom nema ništa. On je samo uzeo ključeve mjenjačnice i otišao, dok je sa Silvanom ostalo Popić. On, pak, negira da je uopće bio u njezinom stanu i da ima išta sa ubojstvom.

Obojici je produljen pritvor zbog teških okolnosti djela. Prijeti im kazna do 40 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.