Okupljanje u Dubrovniku: Svi smo mi Belmina!

Foto: Klix.ba

POD MOTOM "Svi smo mi Belmina", Dubrovčani su danas dali podršku građanima Bosne i Hercegovine koji protestiraju zbog neusvajanja Zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB).

Kako je javio dopisnik agencije Anadolija (AA), Dubrovčani, njih pedesetak, su nosili transparent "JMBG Dubrovnik".

"Kada sam prvi put na TV-u vidio što se događa u BiH, te da ono malo bespomoćno stvorenje ne može poći izvan države na liječenje zato što nema osobni JMBG, u tom trenu ne znam da li sam više bio ljut ili tužan. Ljut zato što sam kao pojedinac nemoćan da bih joj pomogao, ali ne samo njoj već svakom tom djetetu koje nema JMBG, a tužan iz razloga što mi je nepojmljivo da ti političari ne mogu učiniti ni najmanji dio za dobrobit običnog čovjeka", kazao nam je inicijator akcije Enver Čustović, dodajući kako se nada da će na ovaj način potaknuti i ostatak dijaspore da na isti način podrže svoj narod.

Kako nam je kazao Čustović, u razgovoru sa svojim prijateljima preko društvene mreže Facebook, odlučili su se na ovu akciju iako su svjesni da ona neće mnogo promijeniti.

"Važno nam je da narod u BiH zna da ima podršku i onih koji nemaju taj problem. Ovo je ono najmanje što smo mogli učiniti za naš narod. Iako živimo u drugoj državi mislima i srcem smo uvijek sa svojim narodom i svojom domovinom. Cilj nam je bio pokazati da ti ljudi nisu sami i da suosjećamo sa njima", rekao je Sado Bečić, jedan od sudionika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.