Odgođeno suđenje za elitnu prostituciju, branitelj dubrovačkog HDZ-ovca prezauzet

Foto: Ilustracija

NIŠTA od početka suđenja za organiziranje elitne prostitucije s manekenkama agencije Kristina. Odvjetnik Vinko Gulišija, branitelj drugooptuženog Marija Šačića, inače, dubrovačkog HDZ-ovca, ispričao se obavezama.

Na splitski Dračevac ipak je stigao prvooptuženi Ivica Jurišić, vlasnik agencije, kojem je Šačić, prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, pomagao prilikom sređivanja posla za jednu "stranku".

HDZ i prostitucija

O slučaju se već pisalo. Posebno je bilo zanimljivo što je Jurišić priveden uoči prošlogodišnje izborne konvencije HDZ-a, kada je stranku preuzeo Tomislav Karamarko.

Naime, među osobama koje su djevojke navele kao stranke spomenulo se ime i istaknutog HDZ-ovog dužnosnika Zlatka Ževrnje, tada načelnika Općine Dugopolje. Ževrnja se natjecao na konvenciji za stranačke dužnosti pa je Indexu sve demantirao uz sumnju da mu se podmeće kako bi ga se diskreditiralo. Isto je ponovio i dva mjeseca kasnije kada se dio medija raspisao o slučaju.  

Skandal mu nije naštetio. Na izborima 2013. godine Ževrnja je suvereno pobijedio na izborima za župana.

Vlasnik agencije ponovno uhićen zbog organiziranja prostitucije s maloljetnicama

Državno odvjetništvo nije predložilo saslušanje osoba koje su koristile usluge manekenki, već listu svjedoka čine isključivo djevojke koje su se podavale za novac.

Jurišića su nedavno ponovno uhitili zbog sumnje da je nastavio organizirati prostituciju, ali ovaj put s maloljetnim djevojkama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.