Od subote kreće HRT 3!



HRT 3, novi kanal javne televizije,  u ponoć je započeo s emitiranjem jingleova na temu broja 3, a od subote kreće filmski maraton koji će trajati cijelog vikenda. Cjelovita programska shema novog HRT-ovog kanala kreće u ponedjeljak.

"Pokretanje Trećeg programa HRT-a puno je više od ispunjavanja obveze iz Ugovora sa Vladom RH, to je vraćanje duga jednom vrlo važnom segmentu publike koja je proteklih godina bila zanemarivana", rekao je Dean Šoša, v.d. glavnog urednika HTV-a. 

Dodao je i kako se sadržaji zahtjevnije prirode nisu mogli pronaći u udarnom terminu stoga je ovo  HRT-ov povratak kulturi, umjetnosti i znanosti, i to u udarnim televizijskim terminima.

Novi kanal donosi i nove emisije, poput Animatika i Filmomata u sklopu kojih će se prikazivati kratki i animirani filmovi te emisije, poput  "Emisije" koja će se prikazivati od ponedjeljka do četvrtka.

Na HRT-u će ubuduće biti nešto manje američkih blockbustera u korist kvalitetnih filmova europske, azijske i južnoameričke kinematografije.

"Naša očekivanja su realna, svjesni smo kako nećemo napraviti revoluciju u smislu povećanja gledanosti, no naš je cilj okupiti vjernu i mladu publiku koja će gledati zahtjevnije sadržaje“, rekao je Šoša.
 
Ipak, naglasio je, intencija nije napraviti elitističku televiziju koja će gubiti gledatelje i zanemarivati bilo koji dio publike.

V.d Glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet istaknuo je  kako se HRT 3 pokreće bez povećanja sredstava iz programskog budžeta, odnosno kako su sredstva za njegovu proizvodnju omogućena unutarnjim preraspodjelama.

Do kraja ove godine trebao bi krenuti još jedan program, HRT 4, zamišljen kao informativni kanal koji će emitirati 24 sata na dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.