Novinarka HRT-a Krmpotić: Netko od kolega mi je hakirao Facebook profil!



HELENA KRMPOTIĆ, novinarka HRT-a protiv koje se trenutno vodi stegovni postupak, tvrdi da nije na Facebooku ostavila status u kojem je vulgarno vrijeđala državni vrh, konkretno Zorana Milanovića i Ivu Josipovića.

> Novinarka HRT-a Helena Krmpotić na Facebooku: Nabijem na kurac Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o presudi!

U priopćenju koje je medijima poslala preko Odvjetničkog društva Šerić i Šerić, Krmpotić tvrdi da joj je Facebook profil hakirao netko od kolega s javne televizije!

Podsjećamo, na profilu Helene Krmpotić nakon oslobađajuće presude Gotovini i Markaču pojavio se sljedeći status: "Nabijem na kurac Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu".

Odvjetnici: Krmpotić izložena linču i mobbingu

Krmpotić, međutim, tvrdi da sporni status, kao ni vulgarne komentare koji su uslijedili, nije ostavila ona. Također kaže da je na HRT-u izložena linču i mobbingu.

"Naime, naša stranka Helena Krmpotić je nakon imenovanja nove uredničke strukture u ljeto 2012. bez obrazloženja maknuta s mjesta urednice emisije 'In medias res' i nakon toga nije raspoređena niti na jedan radni zadatak. Prošli mjesec je od strane v.d. urednice Informativnog programa kažnjena mjerom 30-postotnog smanjenja plaće bez odgovarajućeg akta ili ikakvog pravnog osnova, pa joj je tako plaća za listopad iznosila 4.900,00 kuna", navodi se u priopćenju.

"Netko od kolega joj je provalio u Facebook profil"

Odvjetničko društvo koje je zastupa dodaje kako Krmpotić na radnom mjestu uporno pokušavaju predstaviti kao "neprofesionalca i neradnika".
"S takvim se mobbingom i konstantnim šikaniranjem nije se suočila još od 2000. godine kada ju je Mirjana Rakić smijenila s mjesta urednice vijesti. Pored toga, kao još jedan u nizu poteza s ciljem da se istu difamira, netko od kolega je hakirao, provalio u njezin Facebook profil, te pod njenim imenom i prezimenom objavio izrazito ružne, bezobrazne i neprimjerene izjave, te je na taj način izvrgnuo podsmijehu javnosti i struke, ali i stegovnom postupku", navodi se u priopćenju.

Odvjetnici Helene Krmpotić poručuju kako će zbog svega navedenog podnijeti kaznenu prijavu, odnosno i drugim odgovarajućim pravnim sredstvima zahtijevati zaštitu njenog dostojanstva i profesionalnog integriteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.