Novi prosvjed bivših radnika tvrtke Croatia Zadar line

Foto: Borna Čavrag/Index

BIVŠI radnici nekad uspješne tvrtke Croatia Zadar line održat će novi prosvjedni skup ispred zgrade SSSH u Zadru kako bi još jednom zatražili svoje otpremnine na koje godinama čekaju.

Stečaj nad tvrtkom Croatia-Zadar line d.d., nekad jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, otvoren je krajem 2000. godine, a završen 11 godina kasnije. Još uvijek se vode sudski postupci zbog imovine te tvrtke, vrijedne 100 milijuna kuna, a u tijeku su i kazneni postupci pred DORH-om zbog nezakonite prodaje i otuđenja imovine.

Radnici će današnjim prosvjedom zatražiti ubrzanje okončanja sudskih postupaka što će im omogućiti isplatu otpremnina ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna, rekao je za Media servis pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

"Pravni osnov za koji se sindikat izborio sa stečajnim upraviteljem da će otpremnine biti isplaćene ukoliko se iznađu sredstva, a realno će se sredstva iznaći ako se bilo koji od ta tri postupka riješi u korist CZL ili ako se izvrši prodaja kolodvora u Benkovcu kojega se već godinama pokušava prodati", rekao je Uranija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.