Novi problemi za izbornika: Vlasnik Kamgrada tužio Štimca zbog zajma od 50 tisuća eura

Foto: HNS

NOVI PROBLEMI za izbornika Igora Štimca. Index je već pisao o neriješenim odnosima sa Zagorje Tehnobetonom na projektu izgradnje centra Kika u Splitu, no čini se da to nije jedina nevolja koja je snašla izbornika. Naime, kako doznajemo, u lipnju je zagrebačkom Općinskom sudu podnesena tužba Dragutina Kamenskog, vlasnika Kamgrada, koji traži nazad 50 tisuća eura zajma danog u srpnju 2010. godine. Novac se trebao vratiti do konca mjeseca, ali nije pa je Kamenski podnio tužbu.

Mačak u vreći

Tuženi su Kion, Štimčeva tvrtka koju je preuzelo Zagorje Tehnobeton, a i sam Štimac. U Zagorje Tehnobetonu znaju za tužbu, no kažu da se radi o poslovnom odnosu prije njihovog preuzimanja Kiona. U Tehnobetonu su Indexu otkrili kako su prilično ljuti na Štimca jer im je uvalio "mačka u vreći", odnosno, ispalo je da su protivno ugovoru mnoge stvari ostale neriješene te da objedinjavanje parcele za Kiku traži još prilične financijske izdatke. Zbog toga su u Tehnobetonu najavili poduzimanje određenih pravnih koraka u cilju zaštite interesa dioničara, a to bi vrlo lako mogli biti tužba za naknadu štete, a moguće i kaznena prijava za prevaru u gospodarskom poslovanju.

Štimac: Indikativno je da se ovakve stvari plasiraju prije mečeva reprezentacije...

Izbornik Štimac kratko nam je kazao da ne zna zbog čega nije riješen zajam Dragutina Kamenskog, koji je prije Tehnobetona bio zainteresiran za projekt Kike u Splitu. Štimac nam se požalio i kako im novi vlasnici Kiona još uvijek nisu vratili pozajmice, no u Tehnobetonu kažu da se radi o fiktivnim pozajmicama koje bi se eventualno mogle razmotriti, ali tek kada Kika uđe u projekt, što zasada nije niti malo izgledno jer je ispao problem i s financiranjem gradnje prometnice koja bi trebala voditi do centra.

Štimac nam je najavio kako će Tehnobetonu uzvratiti protutužbom zbog medijskog blaćenja, a vrlo mu je indikativno i kako Index objavljuje tekstove vezane za njegovo poslovanje baš uoči reprezentativnih susreta.

"Kao da je nekome stalo da se naruši dobra atmosfera u reprezentaciji nužna pred ovako zahtjevne susrete", komentirao nam je Štimac.

Zvali smo Kamgrad ne bi li čuli komentar Dragutina Kamenskog, ali nismo imali sreće. Na putu je u inozemstvu i neće ga biti narednih dana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.