Nitko mu ništa ne može: Vićan bez sankcija za laganje suda

PERO VIĆAN, koji se splitskom sudu ispričao bolešću, ali je zato zaprašio iz Dubrovnika u Zagreb na sjednicu Izvršnog odbora HNS-a, neće snositi sankcije za laganje. Sutkinja Maria Majić također je vidjela da joj je optuženik unatoč teškoj zdravstvenoj situaciji potegao na dalek put pa ga namjerava na idućoj raspravi pitati zbog čega nije mogao do suda u Splitu, a jest na sjednicu HNS-a u Zagreb. Eventualno će ga obvezati da plati troškove odgode rasprave, koja je bila zakazana ovog tjedna.

Vićan miruje, a u jednom danu prevalio tisuću kilometara?!

Vićan na splitskom Županijskom sudu zajedno sa dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem odgovara zbog nezakonite posudbe dva milijuna kuna iz gradske blagajne. Rasprava je jučer odgođena jer je Vićan preko odvjetnika Predraga Jelavića poslao liječničku dokumentaciju po kojoj pati od glavobolje, vrtoglavice i stezanja u prsima te mu je propisano mirovanje. Ako je tome tako, zaista je nejasno kako je Vićan prevalio tisuću kilometara na relaciji Dubrovnik - Zagreb - Dubrovnik. Do Splita ima znatno manje tako da je jasno da nije stvar u kilometraži, nego nečem drugom.

Vićan nije ni prvi, a vjerojatno ni zadnji optuženik koji se koristi medicinskim opravdanjima za nedolazak na sud. Ovaj tjedan suđenje je iz istog razloga odgođeno i u slučaju željezničke tragedije u Rudinama jer je bolestan prvooptuženi Ivica Medak. I on mora mirovati. Valjda ga neće negdje na putu kao Vićana spaziti.

Bolestan kao Frane Mitrović

Sutkinja Majić već je imala iskustva sa ovakvim "falšim" bolesnicima. Tako je pred kraj postupka za peglanje kartica u Jadroplovu iznenada obolio i bivši član Nadzornog odbora Frane Mitrović. Problem je bio u koljenu, koje ga ipak nije spriječilo da uredno dolazi na svoje radno mjesto u splitskom Pomorskom fakultetu. Na ulazu u zgradu fakulteta uhvatili su ga fotografi Cropixa. Nakon toga nije bilo više mjesta izmotavanju. Suđenje se okončalo, Mitrović je osuđen, no pitanje je bi li se njegova bolest tako naglo "prekinula" da se nije našao na meti medija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.