Nikolić: Ako nas je netko želio posvađati sa susjedima, našao je pravi način

Foto: AFP

ODNOSI sa susjedima nakon ovoga više ne mogu biti isti, kaže predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Srbijanska javnost prosvjeduje zbog još jedne oslobađajuće presude suda u Haagu, one izrečene Ramušu Haradinaju. Ta presuda, zajedno s presudama Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ostavit će neizbrisive posljedice na odnose u regiji, tvrdi Nikolić.

"Ne može se dogoditi da mi poslije svega ovoga nastavimo sa svojim susjedima održavati odnose kakve smo imali do sada. Ako nas je netko htio posvađati, našao je pravi način. Imao sam veliku ideju da sudjelujem u pomirenju svih naroda, i počelo je to i s Makedonijom i Mađarskom, i sada će sve to nestati samo zato što oni koji nas uvjeravaju da surađujemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo", kaže Nikolić, prenosi B92.

Prema Nikolićevim riječima, iza oslobađajućih presuda Gotovini, Markaču i Haradinaju krije se želja dijela međunarodne zajednice da Hrvatskoj omogući da čista uđe u Europsku uniju i da vodi svoj proces protiv Srbije i srbijanskog naroda, a da se privremenim institucijama u Prištini omogući da s Beogradom pregovaraju neopterećene hipotekom zločina koje je činila OVK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.