Nevrijeme u Europi: Golemi val progutao čitavu obitelj na španjolskoj obali

Ilustracija: RT/Youtube

NEVRIJEME je osim Sjeverne Amerike zahvatilo i zapadnu Europu. Na sjeverozapadnoj obali Španjolske golemi val odvukao je u ocean četveročlanu obitelj. Spašena je samo 20-godišnja kćer. Kasnije je pronađeno truplo oca, druge kćeri i šogora, piše BBC. Spasioci su se borili s valovima visokim 12 metara i vjetrom koji je puhao 80 km/h.

Na udaru oluje Hercules našla se i Velika Britanija gdje jaki vjetrovi stvaraju valove visoke i do 15 metara. Britanska Agencija za zaštitu okoliša izdala je čak 340 upozorenja na poplave te jedno ozbiljno upozorenje za Dorset gdje postoji "značajan rizik za život", piše Daily Mail.

Stanovnici i vlasnici trgovina u Aberystwythu i Caredigionu moraju napustiti svoje domove i trgovine zbog straha od dodatnih poplava, brojna imanja su poplavljena, kao i preko 220 nekretnina.

U Dorsetu su vremenske neprilike stvorile i probleme u prometu, pojedine ceste su zatvorene, a vlakovi kasne ili su otkazani, prenosi Crometeo. Olujno nevrijeme očekuje se i diljem južne i zapadne Škotske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.