Ne vara samo Volkswagen: I BMW ima problem s dizelskim motorima

Foto: BMW

NJEMAČKI automagazin AutoBild piše kako BMW-ov dizelski SUV X3 sa svojom emisijom štetnih plinova premašuje ograničenja koje je propisala Europska unija.

Bloomberg prenosi i da su investitori zabrinuti da će i BMW doživjeti pad cijene dionica.

SUV-u kojeg proizvodi BMW, a ima pogon na sve kotače, izmjerena je 11 puta veća emisija plinova od one koja je propisana europskim zakonima. Test je provelo Međunarodno vijeće za čisti prijevoz (ICCT). Izmjerene vrijednosti emisija veće su od Volkswagenovih.

Ista ta organizacija dojavila je američkoj agenciji za zaštitu okoliša razlike između rezultata koji su izmjereni na eko testu i rezultata dobivenih tijekom vožnje Volkswagenovih i Audijevih modela s dizelskim motorom.

Uprava BMW-a reagirala je vrlo brzo, izdali su priopćenje u kojem kažu kako " BMW Grupa ne manipulira rezultatima eko testova", a dodaju i kako prate zakon i propise svake države u koje distribuiraju svoje modele.

Naglasili su kako nisu upoznati s vrstom testiranja kakvo je provelo Međunarodno vijeće za čisti prijevoz te da u njihovim automobilima nisu ugrađeni nikakvi sustavi zbog kojih bi se razlikovali rezultati mjerenja emisija putem eko testova i uvjetima cestovne vožnje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.