Nakon Građanske - Seljačka: Anđelka Visković prelazi u HSS i dovodi Kerumove HGS-ovce?

KAKO Index doznaje, Kerumova odbačena zamjenica Anđelka Visković u subotu bi u Zagrebu trebala pregovarati o svom prelasku u HSS. S njom bi navodno prešao i dio članstva Kerumovog HGS-a. Tajming se čini idealnim, jer je HSS upravo ostao bez predsjednika u Splitu, budući se da se Željko Sikirica povukao zbog nepravomoćne presude za obiteljsko nasilje. Anđelka Visković nakon izbacivanja iz stranke u aktivnoj je potrazi za novom strankom koja bi dala podršku za njezinu kandidaturu za gradonačelnicu Splita. Je li nakon Građanske, došlo vrijeme za Seljačku stranku?

HSS: To je jedna od opcija

"Teško mi je sada o tome govoriti kada pregovori nisu ni otpočeli. Dogovaramo s različitim opcijama, i to je jedna", kazao je večeras Indexu Tonči Božanić, šef Splitsko-dalmatinskog HSS-a.

Prokomentirao nam je kratko i odlazak Željka Sikirice. "Žao mi ga je, sinovi žive s njim, to mi je sve malo čudno, ali treba poštivati sudske odluke. Što ćemo, život ide dalje. Sada to ide svojom redovnom procedurom. Dok se ne izabere novi predsjednik, dužnosti će obavljati potpredsjednici", kaže Božanić.

HGS: Bog joj dao sreće

Večeras nam nažalost Anđelka Visković nije bila dostupna za komentar, ali jest njezin kolega Jure Šundov. Je li on čuo za prelazak Visković u HSS i odljev članstva iz HGS-a?

"Ne mogu vam to potvrditi, ni demantirati. Ona je slobodna. Mi iz vrha HGS-a s njom ne razgovaramo o tim stvarima. Bog joj dao sreće. To je na koncu konca njezina stvar. Dopuštam mogućnost da netko tko je s njom došao u stranku, sada ode, no to neće izazvati nikakve specijalne potrese u HGS-u", kazao nam je Šundov. 

Od splitskog dogradonačelnika nismo uspjeli doznati čime se bavi donedavna Kerumova zamjenica. "Ona dolazi u Banovinu, ali nema posla jer ju je gradonačelnik razvlastio ovlasti. Što radi, to bi trebali nju pitati", kaže Šundov.

Kerum odlučio

HGS je, inače, već donio odluku koga će poslati u borbu za gradonačelničku fotelju. "Vrh HGS-a to zna, a ostali će doznati oko Nove godine", najavio je Šundov. O eventualnoj koaliciji, s HDZ-om ili nekim drugim, ništa nije htio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.