Na bojištima u Siriji i Iraku poginulo 10 državljana Srbije

Foto: FAH

NA BOJIŠTIMA u Siriji i Iraku trenutačno je više od 30 državljana Srbije, a dosad je 10 osoba smrtno stradalo, izjavio je u srijedu u Beogradu srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović.

"Prema raspoloživim podacima, 10 osoba je stradalo", rekao je Stefanović na međunarodnoj konferenciji o stranim terorističkim borcima, sprječavanju radikalizma i borbi protiv terorizma u balkanskoj regiji.

Stefanović je osudio napad na policijsku postaju u Zvorniku, ocijenivši da je "regija zapadnog Balkana sve primamljivije podneblje za regrutaciju terorista" i naglasivši da je Srbija "pouzdan partner međunarodnoj zajednici u borbi protiv tog suvremenog zla".

Predsjednici Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik sastali su se u Beogradu u povodu terorističkog napada u Zvorniku, a sa zajedničke konferencije za novinare poručeno je da "sve države na Balkanu moraju uspostaviti čvršću i konkretniju suradnju", poglavito u djelokrugu rada sigurnosnih i obavještajnih agencija.

Iako "ni Srbija ni Republika Srpska ne utječu na svjetske događaje... očito je da možemo biti žrtve ili kolateralna šteta i da na sve moramo biti spremni", rekao je Nikolić.

Dodik je najavio da će RS nakon događaja u Zvorniku razvijati "novu strategiju sigurnosnih struktura", odnosno "surađivati s organima sigurnosti u Federaciji (BiH), Hrvatskoj i Srbiji, jer borba protiv terorizma ne može biti izolirana".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.