Na Zagrebačkom velesajmu proslava zimskog solsticija

Foto: Ilustracija

U CENTRU DOBRE ENERGIJE Weglow na Zagrebačkom velesajmu održava se proslava zimskog solsticija pod nazivom "Zajedno budimo svjetlo".

Zimski solsticij se oduvijek poštovao kao dan kada je noć najduža, odnosno mrak najveći. Nakon tog trenutka, dani postaju duži, a svjetlo pobjeđuje tamu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane na proslavu novih početaka i najavljuju mistično putovanje zvukom, dahom, plesom i glazbom.

"Kupanje u zvuku. To je jedna duboka meditacija uz pomoć zvuka, gdje samo ležite, a gongovi iz zdjele sviraju i odvode vas na prekrasnu meditaciju. Osim toga imat ćemo i predavanje našeg poznatog jyotish astrologa Nikole Žuvela, koji će malo pričati o toj simbolici solsticija", rekla nam je Valentina Meić iz udruge Weglow.

Ova manifestacija se održava već drugu godinu zaredom. Centar dobre energije je potaknut od istoimene udruge koja kroz razne tehnike i metode rada nastoji iscijeliti ljude i okrenuti ih pozitivnoj energiji i razmišljanju.

"Cijena je 200 kuna za cijeli dan, a možete doći i samo na finale. To je koncert Tribal Jam Orchestra, koji sviraju razne afričke i arapske ritmove, uglavnom na drevnim, čudnovatim instrumentima kreiraju prekrasnu glazbu na koju se može plesati, meditirati", naglašava Meić.

Broj mjesta je ograničen. U slučaju da Zagrepčani ili gosti Zagreba samo žele doći na finale ove manifestacije, karta iznosi 30 kuna. Cijeli program traje od 16 sati do dugo u noć. Za sve posjetitelje su osigurani zdravi i svježi sokovi te kutak za druženje i opuštanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.