Na Bundeku otvoren 48. Floraart

Foto: Ronald Goršić/Cropix

NA JEZERU Bundek otvoren je 48. Floraart. Više od 150 izlagača sudjelovat će na ovoj Međunarodnoj vrtnoj izložbi koju 22. put organizira Zrinjevac.

Igor Toljan, voditelj podržnice Zrinjevac, organizator cijelog događaja, pozvao je sve građane, koji vole ljepotu prirode, da svakako posjete ovogodišnji Floraart.

"Floraart nas svrstava u red sa sličnm izložbama u velikim gradovima razvijene svjetske i europske vrtlarske tradicije. Uvjeren sam da će ova manifestacija koja svake godine okupi cijelu vrtlasku Hrvatsku na jednom mjestu, svojim sadržajem privući brojne posjetitelje", istaknuo je Toljan.

Priredbu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši da je korist od Floraarta višestruka.

"Turistička, poslovna i zabavna strana medalje. Turistička jer više od 100 tisuća ljudi posjeti Floraart. Poslovna jer postaje sve više profitabilan i zabavno edukativan jer se ovdje kroz razna natjecanja i učenju rode nove ideje. Nije to samo o uzgajanju cvijeća nego i onome što suvremena znanost o vrtlariji govori, ne samo ovdje nego i diljem Europe", naglasio je Bandić.

"Ova izložba je je samo jedan dobar uvod u ono što nas čeka 1. srpnja, kad će Hrvatska postati punopravna članica EU-a", dodao je gradonačelnik.

"Neka taj cvjetni aranžman, taj zagrebački pušlek bude poklon Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju", poručio je Bandić.

Na kraju je aktualni gradonačelnik priznao da vrlo često i sam kupuje cvijeće.

"Svaku subotu ja kupujem kad idem na plac. Ja sam ekonom i imam lirsku romantičnu dušu. Kaj se to ne vidi?", rekao je Bandić.

Na izložbi će biti stručnih predavanja, kreativnih radionica i predstava za djecu. Floraart je zamišljen i kao natjecanje Hrvatski kup florista, natjecanje srednjih poljoprivrednih škola i seoskog dvorišta sa životinjama. Bit će i glazbeni program, a mališani će moći uživati u pričama koje će im svaki dan poslijepodne čitati glumac Dražen Bratulić.

Floraart traje od danas pa do drugog lipnja na lijepo uređenom jezeru Bundek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.