Monstrumu iz Clevelanda doživotni zatvor: Ariel Castro pred sudom se ispričao žrtvama

Foto: Guliver image/Getty images

ARIELU CASTRU, vozaču autobusa iz Clevelanda, danas jeizrečena kazna za otmicu i silovanje tri djevojke, koje je gotovo deset godina držao zatočene u svojoj kući. Na početku saslušanja Castro se ispričao svojim žrtvama, dok je njegov odvjetnik ustvrdio da je otmičar mentalno poremećena osoba koja je cijeli život bila seksualno zlostavljana.

Podsjetimo, 53-godišnji Castro priznao je prošlog tjedna krivnju za otmicu, silovanje i namjeru ubojstva kako bi izbjegao smrtnu kaznu. U zamjenu za priznanje dobio je doživotnu kaznu zatvora, plus još 1000 godina zatvora bez mogućnosti izlaska na uvjetnu slobodu. Na sudu ga se tereti po 977 točaka optužnice među kojima je udaranje i izgladnjivanje koje je kod jedne žene dovelo do pobačaja.

Podsjetimo, u podrumu kuće Ariela Castra u Clevelandu pronađene su tri žene koje su bile zatočene godinama. Žene su nestale u periodu od 2002. do 2004. godine, kada su bile stare 14,16 i 20 godina, a sve su prihvatile Castrovu ponudu za prijevoz, nakon čega ih je oteo. Nakon godina torture uspjele su pobjeći 6. svibnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.