Mladi Nizozemac na internetu prijetio masakrom u školi iz koje su ga izbacili

Foto: Guliver Image / Getty Images

SVE ŠKOLE u nizozemskom gradu Leidenu zatvorene su zbog anonimne prijetnje koja se pojavila na internetskoj stranici 4chan.org. Policija u Leidenu zatvorila je 22 škole jer je nepoznata osoba zaprijetila da će počiniti masakr.

"Ubit ću profesora nizozemskoj i onoliko učenika koliko budem mogao. Škola se nalazi u Leidenu. Vjerodostojnosti radi, najavljujem da ću koristiti 9-milimetarski Colt Defender. Koristim proxy server tako da me policija do sutra sigurno neće naći", stoji u poruci napisanoj na engleskom jeziku koja je ostavljena na popularnoj stranici u nedjelju navečer.

Prijetnju su najprije zabilježili švicarski policajci, koji su upozorili nizozemske kolege. Policija u Leidenu roditeljima je javila da djecu ne šalju u škole, te su zatvorili sve škole u gradu. Policija je tijekom dana pronašla i uhitila mladića koji je ostavio poruku. Radi se o bivšem učeniku jedne od zatvorenih škola. Iz škole je, javljaju nizozemski mediji, izbačen u listopadu 2011. godine zbog neprimjerenog ponašanja.

Slične prijetnje na istoj stranici pojavile su se i 2009. godine. Policija je tada uhitila 18-godišnjaka koji je prijetio da će počiniti masakr u školi u Bredi. Kasnije je tvrdio da je riječ o šali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.