Mjesto za igru: UNICEF pomaže djeci s poplavljenih područja

Foto: FAH

HRVATSKI ured UNICEF-a i partneri pokrenuli su programe za podršku djeci s poplavljenih područja pa je već danas u Pounju, u Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici, s radom započelo niz zabavnih radionica i drugih aktivnosti pod nazivom "Mjesto za igru".

Prezadovoljni smo odazivom i interesom za aktivnosti djece i roditelja, izjavila je Palma Miličević iz petrinjske udruge IKS, koja organizira program zajedno s Ekološkom kulturnom scenom i Klubom žena iz Dvora.

Jutros su volonteri iz Petrinje s dva kombija došli u Dvor i Hrvatsku Kostajnicu. Na radionicama se okupilo po tridesetak djece, a roditelji su se već organizirali te na radionice dovoze i djecu iz okolnih sela. Općina Dvor također je dala jedan kombi na raspolaganje, navela je Miličević dodajući da će program trajati do kraja kolovoza, a vjerojatno će se produžiti i u rujnu.

Aktivnosti za djecu Pounja i Županjske Posavine, u kojoj će slične aktivnosti početi uskoro, donacijama su omogućili hrvatski građani i tvrtke prikupivši 1,3 milijuna kuna, navode iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

"Osim materijalne štete, poplave su za sobom ostavile i manje vidljive posljedice, zato je pored materijalnih potreba obitelji važno voditi računa kako se djeca osjećaju i što će iz tog iskustva ponijeti sa sobom u život", poručila je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić.

Obveza nam je osigurati pravo djece na igru i psihosocijalnu podršku u takvim okolnostima, stoga zajedno s partnerima u Pounje donosimo stvaralaštvo, prijateljstvo i djetinjstvo, rekla je Otmačić.

Partneri u provedbi programa "Mjesto za igru" obećavaju "sto posto zabave i druženja", a završni rad bit će lutkarska predstava koju će djeca i mladi pripremiti sami, uz podršku voditelja i volontera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.