Ministarstvo reagiralo: U "horor šinteraj" u Belom Manastiru poslani inspektori!

Foto: Azil Osijek-volonteri/Facebook

U ŠINTERAJ u Belom Manastiru poslani su djelatnici Državnog veterinarskog inspektorata! Promptna reakcija iz inspektorata uslijedila je nakon što je Index prenio šokantno svjedočanstvo koje je objavljeno na Facebook stranici Azil Osijek-volonteri.

> Horor u šinteraju: "Ne možete se pripremiti na pogled tih očiju koje kao da znaju da ste im vi jedini spas"

Podsjećamo, volonterka koja je posjetila šinteraj u Belom Manastiru potajno je snimala šinteraj i uvjete u kojima žive psi koji su u njemu smješteni.

"Smrad u prostorijama je stravičan, psi koji nisu u boksevima, nalaze se u metalnim kutijama koje imaju 4 strane i leže na pločicama i vlastitom izmetu, svi su mokri jer voda kojom se pod čisti kao da nikuda (ili jako sporo) ne otječe pa je konstantno bar centimetar vode na tim hladnim pločicama. Neki vam prilaze uz mahanje repa, neki guraju glave kroz rupe na vratima da biste ih mogli dotaknuti, a njih par sjedi u kutu i trese se, ne pokušavajući privući nikakvu pažnju, na njima se vidi da su se predali, duh im je slomljen, izgubili su nadu", između ostalog je zapisala potresena volonterka.


"Idemo dalje!"

Nakon što se priča o nehumanim uvjetima u šinteraju proširila, brojni aktivisti putem e-maila obratili su se gradonačelniku Belog Manastira. Aktivisti okupljeni oko Facebook stranica Azil Osijek-volonteri kontaktirali su i Ministarstvo poljoprivrede, odnosno nadležni inspektorat. Vrlo brzo su dobili odgovor.

"Odgovorili su da su zaprimili prijave, da sve znaju, da su i pročitali članak na Indexu i da je veterinarski inspektor već poslan na teren, odnosno u šinteraj u Belom Manastiru. Dakle, idemo dalje, sve što ste napisali i poslali ima smisla", poruka je koju su osječki volonteri oko 18:30 uputili preko svoje Facebook stranice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.