Ministarstvo pravosuđa uspješno završilo uvođenje sustava za praćenje sudskih predmeta - eSpis

Foto: e-predmet.pravosudje.hr

U ZAGREBU će se održati svečano zatvaranje IPA 2009 twinning projekta "Implementacija eSpisa na odabrane općinske sudove".

Ministarstvo pravosuđa uspješno je završilo uvođenje sustava za praćenje sudskih predmeta - eSpis na preostala 33 općinska suda u Hrvatskoj, čime je završilo postepeno uvođenje eSpis sustava na sve trgovačke, županijske i 65 općinskih sudova u RH.

Iz Ministarstva podsjećaju kako je uvođenje sustava na hrvatske sudove započelo u studenom 2008. godine u sklopu PHARE 2006 programa, a dovršeno je ovim projektom vrijednim 519.989 eura kojeg je sa 85 posto sredstava sufinancirala Europska unija u sklopu IPA 2009 programa.

Projekt će, ističu, dugoročno doprinijeti reformi hrvatskog pravosuđa kroz povećanje učinkovitosti i transparentnosti pravosudnog sustava.

Sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid sudovima, ali i javnosti, u sudske predmete pritom uvažavajući zaštitu osobnih podataka svih sudionika.

Omogućit će se bolje upravljanje sudskim postupkom, brža razmjena podataka među sudovima i drugim tijelima javne uprave, kao i optimizacija troškova. Primjenom algoritma za automatsku dodjelu predmeta sucima, eSpis će polučiti antikorupcijski učinak te će povećati povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.