Ministar Ostojić: Zašto bi bila sramota staviti hrvatski grb kraj auspuha?

Foto: FaH

"U NATJEČAJU je pisalo da se primjene zahtjevi MUP-a i stavi vizualni identitet Hrvatske. Moram odbiti kombinaciju da je sramota hrvatski grb kraj auspuha, ali dizajnerima ne smeta zastava EU pored auspuha. To nema nikave veze s Tomislavom Karamarkom i HDZ-om nego s poštivanjem odluke većine. Bit će to sigurno do kraja godine, no mi nemamo nikakve rokove za te tablice. Ovo ćemo rješenje predstaviti čim bude gotovo", rekao je ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić gostujući na televiziji N1.

Podsjetimo, Hrvatsko dizajnersko društvo otvoreno je kritiziralo odluku Ministarstva unutarnjih poslova da pod pritiskom nacionalista izmijeni registracijske tablice koje su pobijedile na javnom natječaju. Umjesto kockica na novim tablicama trebao bi se naći hrvatski grb. Prema prvotnim najavama nove registarske oznake trebale su biti gotove do 1. srpnja, no prema današnjoj izjavi ministra Osotjića taj rok je pomaknut na kraj godine.

"Nemam namjeru prisiljavati nikoga da odgovori zašto je odustao. Mi ćemo dobiti rješenje. Nema nikakvih rokova i problema. To će vjerojatno samo malo pomaknuti početak izrade tablica. Ove tablice bile su rezultat dvogodišnjeg transparentnog rada. Dizajneri se očito ne slažu s tim da većina građana želi grb na pločicama", rekao je danas Ostojić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.