Milijunske odštete zbog greške Milanovića i Miljenića: Ovršitelji dobili sudski postupak protiv RH!

Foto:FAH

"ŽUPANIJSKI sud u Varaždinu je 16.01.2014. u parnici javnog ovršitelja Marka Lapaine protiv Republike Hrvatske, radi naknade štete, donio drugostupanjsku presudu kojom su javnim ovršiteljima pravomoćno priznata legitimna očekivanja da će 01.01.2012. početi raditi kao javni ovršitelji", izvijestio je danas Vedran Vidmar predsjednik Hrvatske udruge javnih ovršitelja (HUJO) dodajući da je javnim ovršiteljima Presudom pravomoćno priznato i pravo na naknadu od Republike Hrvatske cjelokupne neimovinske i imovinske štete koja je javnim ovršiteljima nastala uslijed prvo dvije odgode početka rada, te potom i ukidanja hrvatske javnoovršiteljske službe, provedenih protivno Ugovoru o pristupanju Republike Hrvatske EU, a time i protivno Ustavu.

Ovršiteljima milijunske odštete

Bivši predsjednik Udruge javnih ovršitelja Darko Graf naglašavao je do sada kako je ministar Orsat Miljenić novim zakonom izbacio javne ovršitelje, a u korist odvjetnika koji sada provode ovrhe. Premijer Zoran Milanović i ministar Miljenić tada su tvrdili da bi ta služba postupak ovrhe dodatno produžila i poskupila, a da će zahvaljujući odvjetnicima biti jeftinija. Udruga javnih ovršitelja tada je prozvala ministra Miljenića za sukob interesa, odnosno da se javne ovršitelje želi ukinuti kako bi ovršne predmete i dalje radio i na njima zarađivao njegov odvjetnički ured. Isto tako dokazivali su kako prebacivanjem ovrhe na odvjetničke urede zapravo sama ovrha postaje skuplja.

"Presuda od 16.01.2014. je presedan i nakon nje i javni ovršitelji koji to još dosad nisu učinili mogu odmah pokrenuti parnice radi naknade štete protiv RH koje će u konačnici rezultirati milijunskim odštetama na teret Državnog proračuna, za što će biti najviše odgovorni premijer Zoran Milanović i ministar pravosuđa Orsat Miljenić - dvije osobe koje su imale najvažniju ulogu u obje odgode početka rada i potom ukidanju hrvatske javnoovršiteljske službe", tvrdi Vidmar dodajući da će se RH, nakon isplate naknade štete javnim ovršiteljima, moći regresno naplatiti od hrvatskih političara čijim je angažmanom javnim ovršiteljima nastala šteta, a to su ponajprije hrvatski premijer i ministar pravosuđa.

Hanžeković se "gura" u Zagrebački hodling


Isto tako Vidmar je otkrio i neke nove, do sada nepoznate detalje, a koji su vezani za odvjetnički ured Hanžeković.

"U tijeku su pregovori o preuzimanju svih parnica i ovrha Zagrebačkog hodinga d.o.o. - Podružnica Čistoća od strane odvjetnice Diane Vojković, partnerice u odvjetničkom društvu Hanžeković i partneri d.o.o., što bi u slučaju realizacije tog preuzimanja troškove cca 20.000 Čistoćinih ovrha i parnica godišnje povećalo za minimalno 625,00 kn (500,00 kn + PDV), usprkos teškoj socijalnoj situciji velike većine građana Grada Zagreba", tvrdi Vidmar na kraju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.