Milijuni na ulicama egipatskih gradova traže povratak Mursija

Foto: Guliver image/Getty images

U ČAK 22 egipatska grada večeras poslije završetka muslimanskog posta održavaju se takozvani "Milijunski prosvjedi“ na kojima građani izražavaju negodovanje zbog vojnog udara u kojem je nedavno svrgnut Muhammed Mursi, prvi predsjednik zemlje izabran na demokratskim izborima.

Dopisnik agencije Anadolija javlja da se večeras samo na trgovima Kaira okupilo više od dva milijuna ljudi. Nakon što je vojska preuzela vlast u zemlji 3. srpnja, na trgu Rabiatul Adeviyye je počeo prosvjed koji traje bez prekida, a organizacija Muslimanska braća iz koje dolazi Mursi pozvala je večeras građane Egipta da izađu i "dignu svoj glas protiv vojne diktature".

prosvjednici su se okupili na svim većim trgovima zemlje, a po brojnosti prosvjednika mogu se izdvojiti trg Nahda u blizini Univerziteta u Kairu, zatim, Libanski trg u Gizi, Ramzesov trg i Nasir City.

Milijuni okupljeni na egipatskim trgovima najavljuju "nastavak borbe demokratskim sredstvima do konačnog svrgavanja vojske s vlasti". Prosvjednici uzvikuju različite slogane protiv vojne vlasti, a nerijetko se čuju i antiamerički, antiizraelski, antikuvajtski i slogani protivljenja generalno politici Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.