Milanović obišao DOK-ING: "Ovakvim firmama treba pomagati"

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović obišao je tvrtku DOK-ING koja osim proizvodnje i izvoza strojeva za razminiranje, proizvodi i električna vozila.

Tvrtka DOK-ING u segmentu vojne industrije pokriva 60 posto svjetskog tržišta. Osim pogona u Zagrebu i Slunju, prisutni su i u Južnoj Africi, Iraku i Americi. Specijalizirani su za proizvodnju strojeva za razminiranje, ali razvijaju i druge proizvode, rekao je direktor Vjekoslav Majetić.

"Radimo proizvodni program gdje smo jako ponosni za rusku vladu, uz američku koja je naš najbolji kupac i razvijamo poseban novi program za rudnike u Južnoj Africi gdje 6 proizvoda robotskih radimo za dijelove rudnika u kojima ima puno stradavanja da im ponudimo veću sigurnost u radu. Radimo i vatrogasni sektor za zaštitu nuklearnih postrojenja u slučaju atomske katastrofe", rekao je Majetić.

Uskoro bi DOK-ING trebao u prodaju izbaciti svoje električno vozilo. Proizvodit će se po narudžbi za cijenu od 40 tisuća eura, a uz strateškog investicijskog partnera moguća je u budućnosti i masovnija proizvodnja jeftinijeg modela koji bi koštao 25 tisuća eura.

"Jasno da trebamo puno podrške i Vlade i svih institucija koje postoje ovdje da bismo uspjeli još više proizvoditi i stvoriti", kaže direktor DOK-ING-a.

Premijer Zoran Milanović je najavio pomoć države.

"Ovakvim firmama treba pomagati, ovo nije izbor pobjednika nego pomoć onima koji su sami dokazali da mogu napraviti dobar proizvod i bez državne pomoći će teško ići dalje. Pomagat ćemo koliko možemo i koliko pravila EU dopuštaju. Cilj je da ovakve firme od srednjih poduzeća postanu velike tvrtke", rekao je premijer.

Zbog Europske unije Vlada ne može voditi protekcionističku politiku, ali država će, kaže Milanović, DOK-ING-u pomagati kroz razvojne banke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.