Mikleušević Pavić podnijela ostavku, Novokmet novi urednik Informativnog programa HRT-a

Screenshot: HRT

SANJA MIKLEUŠEVIĆ PAVIĆ podnijela je ostavku na mjesto v.d. urednice Informativnog programa Hrvatske televizije. Mikleušević Pavić u razgovoru za Index potvrdila je da je podnijela ostavku, ali nije željela ulaziti u razloge zbog kojih je to učinila.

"To bi trebalo pitati Deana Šošu (v.d. glavnog urednika HTV-a, op.a.), on će vam to najbolje obrazložiti", rekla je Mikleušević Pavić za Index.

"V.d. urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić podnijela je ostavku na mjesto v.d. urednice IP-a HTV-a. Novim vršiteljem dužnosti Informativnog programa HTV-a imenovan je Domagoj Novokmet", priopćila je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Ostavka zbog HRT-a 4

O razlozima ostavke koju je podnijela Mikleušević Pavić s Prisavlja se ne žele oglasiti. Međutim, neslužbeno doznajemo da je v.d. urednica informative već duže bila nezadovoljna načinom rada u HRT-ovoj informativnoj reakciji, a posebno uvođenjem četvrtog programa.

Upravo je lansiranje HRT-a 4, čini se, bilo kap koja je za Mikleušević Pavić prelila čašu. Kako doznajemo s Prisavlja, u Informativnom programu postoji skupina novinara koja se od samog početka protivi uvođenju četvrtog programa, specijaliziranog za informativni sadržaj, jer smatraju da se u trenutnim okolnostima takav kanal ne može adekvatno servisirati.

Pokušali smo saznati i zbog čega nas je Mikleušević Pavić uputila da odgovore o njenoj ostavci potražimo kod Šoše. Naši izvori s Prisavlja tvrde da između Mikleušević Pavić i Šoše već duže postoje tenzije, ali nije im poznat nikakav konkretan "okršaj" novijeg datuma. Šoša nam se na telefon nije javio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.