Merrill Lynch iznenadio sve: Mađarsko gospodarstvo u 2014. raste 2,6 posto!

Foto: scx.hu

AMERIČKA investicijska banka Merrill Lynch – Bank of America optimistična je u procjenama kretanja mađarskog  gospodarstva, zbog monetarne i fiskalne politike, koja će, prema njihovom mišljenju, potaknuti unutarnju potražnju i pokrenuti snažan rast.

Nedavni posjet londonske analitičarke Merrill Lyncha, Raffaelle Tenconi, Budimpešti, ojačao je optimizam ove banke, što se tiče mađarskog gospodarskog oporavka, stoji u izvješću koje prenosi portfolio.hu.
 
I dalje se očekuje da Mađarska poštuje granicu od 3 posto BDP-a proračunskog deficita.
Tenconi upozorava da su porasli rizici od povećanja kamatnih stopa, s obzirom na probleme oko kredita s valutnom klauzulom, koje mađarska vlada planira uskoro ukinuti.
 
Nedavno objavljeni ekonomski pokazatelji u skladu su s očekivanjima Merrill Lynch – Bank of America, da će iduće godine uslijediti snažan gospodarski rast.
 
"Naša procjena o rastu mađarskog gospodarstva od 2,6 posto, u 2014. godini temelji se na dvije pretpostavke: fiskalna i monetarna politika pokrenut će gospodarstvo, a nakon pet godina pada, očekuje se i porast domaće potražnje." stoji u izvješću Merrill Lyncha.
 
Ova procjena iznenadila je ostale analitičare, jer je opća prognoza da će mađarsko gospodarstvo rasti za 1,5 posto. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.