Matić više neće plaćati šatordžijama mobilne WC-e: "To nas je već koštalo sto tisuća kuna"

Foto: FAH

MINISTARSTVO branitelja više neće šatordžijama plaćati mobilne sanitarne čvorove koji su postavljeni u Savskoj ulici, potvrdio je Predrag Matić u razgovoru za Index.

"To nas je do sada koštalo oko sto tisuća kuna. Iz glavnog tajništva na kolegiju su me upozorili da više nemamo poziciju iz koje bi to plaćali. Naš proračun ima stavke, kao i svaki drugi, a kada smo ga lani radili nismo računali na izdatak za toalete. To smo zbog invalida napravili nekakvom unutarnjom preraspodjelom, iako mi praktički rade o glavi", kaže nam Matić.

"Ja sad znam da će oni biti ljuti, da će reći da je to politički motivirano. Nije, to je tehnički problem. Ali evo pozivam gospodina Tomislava Karamarka, koji je sinoć bio blagonaklon prema braniteljima pa rekao da im treba dati hranu, spavanje i sve što traže, neka HDZ preuzme plaćanje toaleta", poručuje Matić.

Plaćat će im WC-e do Uskrsa

Ministarstvo branitelja će, kaže nam Matić, troškove mobilnih WC-a koje prosvjednici koriste snositi do Uskrsa. Nakon toga šatordžije će se morati sami snaći. Dodaje da ni sam ne zna kako će opravdati taj trošak ukoliko ga Državna revizija pita zbog čega je potrošio sto tisuća proračunskih kuna na mobilne WC-e.

"Siguran sam da će oni to tumačiti raznim teorijama zavjere, politikantstva, ali odgovor je jasan kao malom djetetu iz vrtića: nemamo novca. Damir Polančec je završio u zatvoru jer je u svom selu napravio reflektore, a ja ću završiti u zatvoru jer prosvjednicima plaćam toalete. Pa ja da sam u državnoj reviziji, postavio bih pitanje: 'Matiću, imaš u zgradi 50 WC-a, zašto si onda dao još sto tisuća kuna privatnoj firmi da imaš vani još nekoliko WC-a?'. Ali znam da su Josip Klemm i Đuro Glogoški dobri ljudi pa će mi, ako završim u zatvoru, barem imati tko donijeti cigarete i kekse. Znam da oni imaju razumijevanja za mene. Imao sam i ja razumijevanja za njih, ali nakon pet i pol mjeseci više nemam novca. Nije to ni naputak premijera Zorana Milanovića, niti ikakva masonsko-zidarska zavjera prema braniteljima, jednostavno nema više novca", kaže Matić.

I dalje im daju struju za rasvjetu

No, pokretni WC-i nisu jedini trošak koje Ministarstvo branitelja ima zbog šatorskog prosvjeda. Pitali smo Matića i hoće li šatordžijama i dalje plaćati struju.

"Struja je u okviru zgrade pa to nije toliki trošak. U dobroj vjeri i dobroj namjeri sam im rekao da mogu koristiti rasvjetu, ali ne i grijalice, jer prvi put kad iskoči osigurač morat ću im struju isključiti. Ali problem je što oni u šatoru imaju desetke plinskih boca. Mogu se samo moliti da ta zgrada ne postane pakleni toranj jer 400 djelatnika koji rade u ministarstvu nemaju gdje drugdje izaći van, nego kroz ta vrata. Volio bih da organizatori spontanog prosvjeda i to imaju u vidu, ako se nešto tog tipa dogodi", kaže Matić.

"A ja sam u toj priči samo glupan i naivac. Nisam siguran da u svjetskoj povijesti postoji primjer da netko protiv nekoga prosvjeduje, a u zadnje vrijeme mi i glavu traže, a ja samo što im ne donosim i ćevape. Ali ne bi ni s tim bili zadovoljni, jer ćevapi ili ne bi bili dovoljno papreni, ili bi bili previše papreni. Pa bi sazvali tiskovnu konferenciju: 'Matić nam uvalio paprene ćevape'. Oni samo čekaju da ja nešto kažem. Neću više nikakve izjave o njima davati, ni u tramvaj s njima ne bih ušao. Ni u onaj koji ima više kola", kaže Matić.

Nema ostavke prije izbora

Još jednom je šatordžijama poručio da se njegovoj ostavci prije izbora ne moraju nadati.

Neka idu kući, ja nad time neću likovati. Neću niti jednu izjavu dati tu temu. Bili su, otišli su, nisam ni primijetio. Život ide dalje. To im je ponuda od mene, a moju ostavku ne mogu dobiti prije izbora. A nakon izbora ne da ću dati ostavku, nego ne želim više nikad ni čuti ni za branitelje ni za Domovinski rat, a pogotovo za ove likove iz šatora", kaže Matić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.