Maša otputovala na liječenje u Ameriku: Malena, sretno!

Foto: Ronald Goršić/Cropix

MALENA Maša Lučić jutros je otputovala na liječenje u Chicago u pratnji obitelji. U bolnici će je liječnički tim primiti u ponedjeljak, 24. lipnja, a operirana bi trebala biti 1. srpnja. Mašini roditelji zahvalili su svim ljudima dobrog srca koji su svojim donacijama omogućili Maši da ode u Ameriku po "novi život".

Podsjetimo, petogodišnja Maša Lučić boluje od Arnold Chiari malformacije prvog stupnja i epilepsije praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anomalija razvoja. Jedini spas joj je operacija u Chicagu za koju je potrebno milijun kuna, bez mogućih postoperativnih terapijskih troškova. Stvarni troškovi će se znati tek nakon operacije.

Akcija prikupljanja sredstava preko humanitarnog telefona 060 90 14 se nastavlja

Danas je održana konferencija za medije na kojoj su organizatori kampanje "Trebam te" za liječenje teško bolesne Maše Lučić predstavili izvještaj o trenutnom financijskom stanju kampanje te otkriti detalje o Mašinom putovanju u Ameriku.

Akcija prikupljanja sredstava preko humanitarnog telefona "Hrabri medo" 060 90 14 se nastavlja. Do sad je tim putem prikupljeno oko 440 tisuća kuna.

Na Mašin je račun dosad prikupljeno 850.000 kuna pa je zaklada Sierra, koja je organizirala akciju, za Mašu dala 150.000 kuna svojih sredstava, kako bi djevojčica mogla danas otputovati u SAD na liječenje.

"No, tu naša priča nije gotova. Mi ćemo obračune naknadno raditi između sebe, s obzirom da će nam neka sredstva od nekih naših aktivnosti nažalost sjesti tek nakon neka dva mjeseca", kaže voditeljica zaklade Višnja Vranešić koja naglašava kako je u sklopu akcije krenula i prodaja CD-a "Hrabrog mede", na kojem je istoimena pjesma koju je otpjevao Toni Cetinski. Cijena CD-a je 10 kuna.


"CD je na kioscima tek dva dana, što je malo. Bit će do kraja 6. mjeseca. Točne podatke o prodaji nemamo, ali imamo nekakvu procjenu s prodajnih mjesta koja u ovom trenutku iznosi negdje više od 27.000 kuna. Nadamo se da će se taj iznos do kraja mjeseca puno puno puta ustostručiti, bilo bi dobro", istaknula je Vranešić i stoga pozvala sve dobrog srca da kupe CD i nastave s donacijama jer milijun kuna možda neće biti dovoljno.

"Željeli bi da barem dio sredstava još bude osiguran. Može se dogoditi da će već za tjedan dana biti potrebno još sredstava, a da mi sredstava nećemo imati. Ja vam s ove pozicije, u ime naše zaklade, i u ime svih suradnika mogu obećati da će sva ona sredstva koja ostaju, a gledat ćemo da sredstva budu na računu naše zaklade, kada se Maša vrati, dobiti prvo potrebito dijete", kazala je.

Dakle, sveukupan iznos sakupljenih i očekivanih sredstava iznosi  1.317.000,00 kn  (od toga 850.000,00 na Mašinom računu od donacija i akcija + procjena od 440.000,00 kn telefonskih poziva + 27.000,00 kn od prodaje CD-a).

Najviše stiglo od Zagrebačke županije i iz Švedske


Vranešić kaže kako ovaj put nije bilo nekih većih donacija osoba iz javnog života. "Najveća donacija je od Zagrebačke županije koja je iznosila 50.000 kuna. Imamo lijepu uplatu iz Švedske, nekih 26.000 kuna koje je izgleda skupljala katolička misija. Imamo i donaciju iz jednog malog nogometnog kluba iz Sutle koji su sami skupili oko 20.000 kuna", kazala je Vranešić.

Putne troškove cijeloj obitelji osigurao je Grad Zagreb, a putem telefona "Hrabri medo" građani su uplatili oko 440 tisuća kuna. Podsjećamo broj telefona "Hrabrog mede" je 060 90 14. Cijena poziva je 6,25 kuna. "Dobili ste humanitarni telefon Hrabroga mede. Od srca zahvaljujemo na vašoj donaciji za našu Mašu".

"Pozivam vas još jednom da budete uz nas, da idemo dalje s akcijom. Ostaju nam i dalje otvoreni telefoni i kiosci Tiska na kojem možemo kupiti taj CD i da tako sakupimo čim više sredstava da Maša može imati za postoperativne troškove", poručila je Vranešić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.