Maloljetne Bosanke koje su se pridružile ISIL-u su trudne?

Foto: Interpol

DVIJE tinejdžerke koje su pobjegle iz Austrije kako bi se pridružile ISIL-u i za kojima traga policija i Interpol navodno su trudne. 16-godišnja Samra Kesinović i 15-godišnja Sabina Seimović na svojim su profilima na društvenim mrežama objavile da su pobjegle iz Europe te da sada žive u Siriji.

Prema pisanju Central European Newsa, bosanske tinejdžerke su se u Siriji udale za dvojicu čečenskih boraca koji se bore za ISIL. Nakon što su pozirale držeći automatske puške u rukama te otvoreno podržale ISIL na društvenim mrežama, u svijetu su ih počeli nazivati "novim licima džihada".

Interpol i austrijska policija intenzivno tragaju za njima te obavještajne službe pomno prate njihove objave na društvenim mrežama.

Policija strahuje da ISIL koristi dvije tinejdžerke kako bi regrutirali još više žena u svoje redove. Još dvije djevojke nedavno su uhvaćene dok su pokušale prijeći austrijsku granicu kako bi se također pridružile ISIL-u.

Interpol je još 18.04. raspisao žute tjeralice za djevojčicama, a njihova obitelj tvrdi da je za njihov nestanak odgovoran radikalni imam Ebu Tejma. Djevojke su nedugo prije nestanka krenule u njegovu džamiju. U objavama na Facebooku djevojke su stavljale fotografije na kojima su okružene osobama koje nose oružje. "Smrt je naš cilj", stoji u jednoj objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.