Malim dioničarima Samoborke 20 milijuna kuna za razliku na vrijednosti dionice

Foto: samoborka.hr

LIJEPE vijesti stižu s Visokog trgovačkog suda za male dioničare Samoborke. Potvrđeno je, naime, rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu kojim je utvrđeno da im je vlasnik Samoborke Želimir Kodrić dužan isplatiti 3.812 kuna po dionici.

Radi se o gotovo 300 posto većem iznosu u odnosu na 1.140 kuna, koliko su mali dioničari dobili odlukom većinskog vlasnika prilikom preuzimanja tvrtke na glavnoj skupštini društva u rujnu 2008. godine.

Dioničari sa nešto više od tisuću kuna nisu bili zadovoljni pa su angažirali splitskog odvjetnika Dina Puljića, koji je već uspješno riješio nekoliko sličnih slučajeva u kojima su mali dioničari potraživali pravični iznos otpremnine po dionici.

Dionica postala vrjednija tri puta

Odluka suda o značajnom porastu visine otpremnine temeljila se na nekoliko revizija i primjedbama manjinskih dioničara. Dioničari imaju pravo i na kamatu koja teče od dana upisa odluke o prijenosu dionica u sudski registar tako da će većinski vlasnik Kodrić svaku dionicu u konačnici platiti preko pet tisuća kuna.

Mali dioničari imali su ukupno 5.132 dionice, stoga im je Kodrić dužan platiti razliku od oko 2.600 kuna te kamatu koja teče od kraja 2008. godine do plaćanja. Sve skupa, radi se o više od 20 milijuna kuna.

Pokušali smo dobiti komentar u Samoborki, ali nisu ništa odgovorili na naš upit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.