MMF: Grčka će dobiti pomoć tek kad s eurozonom postigne dogovor koji će jamčiti otplaćivanje duga

Foto: FAH

MMF moći će odobriti nove zajmove za Grčku tek kada Atena s europskim vladama postigne dogovor koji će zajamčiti da može otplaćivati svoj dug, rekao je jedan dužnosnik MMF-a.

"MMF može poduprijeti samo sveobuhvatan program", rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima i dodao da "još neko vrijeme" Grčka i njezini europski kreditori neće pripremiti nužne temelje za novi MMF-ov program.

MMF zajedno s EU-om i Europskom središnjom bankom zadnjih godina uporno posuđuje novac Grčkoj da bi je spasio od dužničke krize.

Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor.

MMF-ov dužnosnik rekao je da će međunarodni vjerovnici aktivno sudjelovati u novim razgovorima i da je MMF-ova uprava u srijedu odobrila pregovore o novom programu pomoći Grčkoj.

No "ne očekuje se" da razgovori u idućih nekoliko tjedana dođu do točke na kojoj MMF može odobriti novi program, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.