Londonska policija u stanju pripravnosti zbog tuluma "Thatcher je mrtva"

Foto: Shutterstock

LONDONSKA policija je u pripravnosti zbog za danas najavljenog "masovnog tuluma" koji na Trafalgar Squareu organiziraju protivnici režima nedavno preminule "željezne lady" Margaret Thatcher.

Gradonačelnik Borid Johnson je rekao da su vlasti pripremljene za moguću eskalaciju nasilja nakon što se tijekom prošloga tjedna zbog istoga razloga dogodilo nekoliko izoliranih incidenata.

Bilo kakvi nemiri mogli bi pojačati zabrinutost o sigurnom pokopu bivše premijerke na kojemu će prisustvovati kraljica Elizabeta II., premijer David Cameron i 2.000 gostiju, među kojima su brojne političke i svjetske utjecajne osobe.

Nikakav prosvjed nije formalno prijavljen, ali je više od 1.500 ljudi na Facebooku najavilo da će doći na tulum naziva "Thatcher je mrtva" u 17 sati po lokalnom vremenu (19 po našem).

Podsjećamo, Thatcher je preminula prošloga tjedna u 88. godini života od moždanoga udara. I dok dio Britanaca oplakuje njezinu smrt, drugi dio je slavi nazivajući je "starom vješticom" koja je privatizirala čitavu Veliku Britaniju strogo se držeći načela liberalnoga kapitalizma

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.