Linić gasi Božićnu priču? Bajkovito imanje obitelji Salaj u problemima zbog fiskalizacije!

Foto: Hina

BOŽIĆNA priča obitelji Salaj našla se na meti poreznih inspektora. Bajkovito imanje na kojem se ove sezone upalilo čak 1,4 milijuna božićnih lampica ugroženo je zbog - fiskalizacije.

"Malo smo pogođeni jer se to dogodilo na dan otvorenja pa nam je to donijelo velike probleme i naravno štetu. Nismo se usudili prodavati karte", izjavila je za Index Ana Bertić, voditeljica imanja obitelji Salaj.

Problemi s fiskalnom kasom

Naime, kako kaže Bertić, Porezna uprava smatra da imanje obitelji Salaj treba imati fiskalnu kasu, iako se radi o manifestaciji na otvorenom, kakve su izuzete od te obaveze.

"Po nekim tumačenja mi trebamo biti fiskalizirani, a po nekima ne. Tražit ćemo od viših institucija da donesu odluku", objašnjava Bertić.

Problem imaju i sa samim uređajem putem kojeg bi trebali izdavati fiskalne račune. Internetski signal na imanju obitelji Salaj u Grabovnici prilično je slab, a problem za funkcioniranje kase predstavljaju i niske temperature.



I Josipović obećao pomoći

Imanje obitelji Salaj posjetio je ovog vikenda i Ivo Josipović. Predsjednik im je također obećao da će pomoći koliko bude mogao oko problema s fiskalizacijom.


"Ovdje je uloženo puno ljubavi i truda, ovakvi projekti imaju dobru perspektivu u razvoju kontinentalnog turizma", rekao je Josipović nakon obilaska Božićne priče.

Josipović je imanje obišao u društvu nekoliko desetaka djece i njihovih roditelja iz druge ADHD I JA iz Dugog Sela, koja pomaže djeci s posebnim potrebama.

Božićna bajka svoja vrata posjetiteljima otvara već 13. sezonu. Počeli su sa 70 tisuća žaruljica, a sada ih već imaju 1,4 milijuna. Lani je Božićnu bajku vidjelo više od 30 tisuća ljudi, među kojima su bili i brojni gosti iz Europe i regije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.