Kod Darde pronađena veća količina bombi, tromblona i streljiva

Screenshot: Google Maps

NA SALAŠU kod Darde u Baranji pronađena je veća količina eksplozivnih sredstava i streljiva, izvijestila je danas Osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Mladi Baranjac, star 24 godine, pronašao je na toj lokaciji 16 ručnih bomba, pet trenutnih tromblona M-60, dva kumulativna tromblona M-60, dva eksplozivna streljiva, jedan sporogoreći upaljač te oko 4600 komada streljiva. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i uklonio pronađene opasne predmete.

Osječko -baranjska PU podsjeća građane da je još u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija - izbacimo uljeza" te da se, prema Zakonu o oružju, oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji te da ih o nakani predaje obavijeste na broj 192 ili da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.