Kirinić: U Karlovcu sve češće premlaćivanje ljudi, opasne droge ima posvuda

Screenshot: Google street view

PORUKU vodstvu grada i policiji da se Karlovčani na ulicama više ne osjećaju sigurnima uputila je u srijedu karlovačka gradska vijećnica Snježana Kirinić (Hrvatski laburisti) ustvrdivši da je huliganstvo i premlaćivanje građana, čak i turista, sve učestalije, a da je droga sve dostupnija i opasnija.

"Moramo stalno biti na nekakvom oprezu, ne osjećamo više sigurnost i tražim od gradonačelnika Damira Jelića i načelnika Tomislava Kotića da se prevenciji i represiji posveti znatno veća pažnja nego do sada", rekla je Kirinić na konferenciji za novinare.

Sve češći izgredi u gradu na četiri rijeke

Prema njenim riječima izgredi su najizraženiji na šetalištima uz rijeku Koranu i kod napuštenog objekta vojarne u Luščiću, gdje se zadnjih godinu dana okupljaju dileri, pijanci, pervertiti, huligani i kradljivci, a budući da je u vlasništvu Državnog zavoda za upravljanje državnom imovinom, Grad se, kaže, ponaša kao da se to njih ne tiče.

Uz zabrinutost što je droga vrlo dostupna građanima, posebno nove sintetičke droge, Kirinić je ustvrdila da u zadnje dvije godine nije napravljena niti jedna veća akcija da se dileri i njihova roba uklone s karlovačkih ulica.

Droga je prisutna na sve strane

"Droga je izuzetno dostupna mladima, a čini se da to malo koga u Karlovcu zanima. Još strašnije je saznanje da je najizloženija skupina djece ona od 7. razreda osnovne škole na dalje, a da se prevenciji posvećuje vrlo malo vremena", rekla je Kirinić. Najavila je da će inzistirati na odgovorima i u agenciji DUUDI za napuštenu vojarnu Luščić da se nađe rješenje i objekti prenamijene, jer postoje potrebe i za dom za starije osobe, studente i slično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.