Kaptol: Glavne teme za EU izbore morali bi biti ustaše i partizani!

Screenshot: Glas Koncila

"PREDSJEDNIKOV poziv da se u predizbornoj kampanji ne otvara pitanje 'o ustašama i partizanima' zapravo treba shvatiti kao kupovanje još dodatnoga vremena da se produži status quo, tj. da pripadnici i simpatizeri komunističkoga zločinačkoga poretka i njihova već dobrano stasala djeca i dalje dominiraju hrvatskim društvom i politikom", smatra Glas Koncila neslužbeno glasilo Crkve u Hrvata. Naime, Ivan Miklenić kroz uredničku kolumnu crkvenog glasila naglašava kako prevladavajuća politika u Hrvatskoj mediji ne žele da se otvore ni pitanja koja su i hrvatska i europska.

Prema Crkva ta pitanja su o "ustašama i partizanima".

"Poznato je da vladajući političari, a dosljedno ni glavna struja javnoga mnijenja, u Hrvatskoj smišljeno ne žele zauzeti osnovni humani stav jednake osude svih totalitarističkih režima, svih zločinaca i svih zločinačkih nedjela, bez obzira na ideološki ili politički predznak, niti iskazati pijetet svim žrtvama bez obzira na kojoj strani su pale. U hrvatskom kontekstu posve je jasno da se na taj način i dalje štiti, umanjuje i prikriva zločine komunističkoga režima jer su zločini druge strane ili drugih strana s pravom već osuđeni i, i te kako, sankcionirani", smatra Crkva.

Prema tom stavu Crkvi u Hrvata aktualna su pitanja iz 1945. godine jer upravo izbjegavanje stava o partizanima ali i ustašama vode Hrvatsku u "sve dublju krizu, sve veće siromaštvo, nezaposlenost i besperspektivnost".


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.