Juris protecta: Ovakvoj vlasti nedostaje još Ministarstvo propagande da postave svog Goebelsa

Foto:  Admir Buljbašić (Cropix)

"OSUĐUJEMO imenovanje rukovodećih kadrova u državnim institucijama po interesnim i političkim kriterijima koje Kukuriku koalicija provodi na isti, ako ne i gori način, kao što je to provodio HDZ sa svojim trabantima. Nedopustivo je da se za ravnateljicu HINE imenuje glasnogovornica koalicijskog partnera Hrvatske stranke umirovljenika (HSU). To je daljnji dokaz da se na čelo javnih medija postavljaju politički komesari", stoji u priopćenju nevladine organizacije Juris Protecta. 
 
Tko će biti Goebels?
 
U priopćenju se podsjeća da je aktualna vlast ponovo podržavnila HRT i imenovala "političkog komesara na mjesto ravnatelja", a sada je na redu HINA. Ova nevladina organizacija tvrdi kako bi sada bilo "normalno" od ove vlasti da se osnuje i "Ministarstvo propagande" na čije čelo bi trebalo imenovati nekog drugog Goebelsa po uzoru na Hitlerov "Reich".
 
"S obzirom na lošu financijsku situaciju u Hini, jesu li svjesni da svaki novi trošak zbrinjavanja njihovih političkih kadrova opterećuje ionako prenapregnut proračun Hine? Hoće li uskoro novinari Hine, koji su godinama gradili agenciju, biti otjerani na cestu kako bi HNS i HSU zbrinuli svoje apartčike? Očigledno je da vlast o tako nečemu ne razmišlja. Kukuriku koalicija već je poslala u stečaj Vjesnik. Hoće li uništiti i nacionalnu agenciju?", stoji u priopćenju Juris Protecte. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.