Julian Assange će pobjeći? Ekvadorska ambasada smišlja bizaran plan bijega

Foto: FAH

OSOBLJE u evkadorskoj ambasadi u Londonu, gdje se nalazi osnivač WikiLeaksa Julian Assange već tri godine, navodno je smislilo kreativne planove koji bi mu trebali pomoći da otamo pobjegne, piše Telegraph.

Oni se tako žele riješiti dugotrajnog gosta, pokazuju dokumenti koji su procurili. Ekvadorski diplomati ozbiljno su zabrinuti zbog Assangeovog ponašanja, pa su isplanirali bizarne načine na koje bi on mogao izaći iz zgrade, bez da ga uhite policajci koji čekaju ispred.

Assange je postao azilant Ekvadora još u lipnju 2012. nakon što je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje u Švedskoj. Otad nije napustio zgradu ambasade.

Jedna je opcija navodno penjanje na krov, kako bi se domogao obližnjeg heliodroma, a ima i još nekoliko ideja, poput prerušivanja kako bi neprimijećen mogao napustiti zgradu u zapadnom Londonu. Postoji i opcija da otrči i izgubi se u masi ljudi u trgovačkom centru Harrods koji se nalazi vrlo blizu ambasadi. Čak se razmišlja o tome da Assangea spakiraju u veliku torbu. Posljednje je ipak vjerojatno nemoguća misija, budući da je Scotland Yard postavio skenere koji bilježe toplinu ljudskog tijela ispred ambasade.

Ekvadorska ambasada želi se riješiti Assangea zato jer ih njegovo ponašanje brine. Dogodilo se nekoliko ispada, među kojima je diplomate najviše naživcirao onaj u kojem su ga pronašli u kontrolnoj prostoriji, u koje nema dozvolu laska. Navodno je prtljao po opremi.

Taj je incident doveo sastanka na kojem su diplomati pričali o problematičnom Assangeu, koji su o njemu pričali kao o "Gostu". Rekli su kako bi trebao imati granice ponašanja u ambasadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.