Jovo Kapičić: Srbija nije odustala od plana da osvoji Crnu Goru



JOVO KAPIČIĆ, umirovljeni jugoslavenski general i heroj NOB-a, ipak ostaje u Beogradu. Kapičić je najavio povratak u rodnu Crnu Goru nakon što je nedavno napadnut i pretučen na beogradskim ulicama.

No, u intervjuu za dnevni list "Pobjeda" iz Podgorice Kapičić kaže da će ipak ostati u Srbiji sa svojom obitelji. "U Srbiji sam proglašen za crnu ovcu, ali ne zato što sam neprijatelj Srba nego zato što kritiziram vlast", kaže Kapičić, prenosi agencija Beta.

Umirovljeni general JNA, bivši upravitelj Golog otoka, uvjeren je da se Srbija i dalje nije odrekla ambicije da osvoji Crnu Goru. "Okupljaju ovdje stalno neke Crnogorce, dovode ih na neke sastanke. Daju im novac i savjete kako napraviti neku štetu Crnoj Gori. Napisati nešto protiv Mila Đukanovića ovdje u novinama je prava poslastica", kaže Kapičić.

Kapičić tvrdi da mu je od svih srpskih političkih stranaka najbliža Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića. "Oni imaju zdrave ocjene sadašnjeg stanja u Srbiji i znaju što treba raditi za budućnost Srbije i za ovaj narod", rekao je Kapičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.