Izdali ga otisci: Smislio priču za naočale, nije znao što će s rezervoarom

ANTE KUTLEŠA iz Imotskog osuđen je na splitskom Županijskom sudu na dvije godine zatvora zbog šverca 9 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku. Kutlešu su odali otisci na spremniku goriva motocikla Gilera, na kojem je s rođakom Josipom Kutlešom bježao pred policijskom potjerom. Zbilo se to daleke 2006. godine u Vinjanima. Josipa je policajac prepoznao, uhićen je i osuđen, no godinama se nije znalo tko je s njim još bio na motociklu.

Pokopao ga vještak

Slučaj se raspetljao nakon što je Ante početkom 2008. godine uhićen u Dugopolju s 3,8 kilograma heroina, za što je osuđen na sedam godina zatvora. Uzeti su mu otisci i tada su ga povezali s događajem u Vinjanima.

Kutleša je cijelu obranu bazirao na tome kako bi sudu rastumačio odakle su se na Gileri stvorile njegove sunčane naočale. Tvrdio da je da je naočale posudio, tu je priču potkrijepilo i nekoliko svjedoka, no tijekom suđenja otkrilo se da to nije jedini dokaz, već da ga s Gilerom povezuju i tragovi na rezervoaru. Sudbinu mu je zapečatio sudski vještak koji je otklonio mogućnost da otisci pripadaju nekoj drugoj osobi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.